background

KANAL CENTRE POMPIDOU

KANAL CENTRE POMPIDOU

Buijsse Projects tovert oude Citroën-gebouw in Brussel om tot een nieuw icoon

WEST-VLAANDEREN20 december, 2022 Door Karel Cambien

KORTRIJK – Buijsse Projects, een dochter van de Buijsse International Groep met hoofdzetel in Lokeren, heeft opnieuw een groot project gescoord in Brussel. Het oude en iconische Citroën-gebouw werd een nieuw en spectaculair kleedje aangemeten. De site zal zoals al eerder bekend dienst doen als een museum met grote uitstraling. De West-Vlaamse ondernemers Stefaan Dewulf en Anthony Geerinckx zijn als meerderheidsaandeelhouders en operationeel de drijvende krachten achter Buijsse.

In 2014 zochten Petra en Patrick Buijsse substantiële versterking om de grote uitdagingen in de markt van industriële coating aan te kunnen. De West-Vlaamse ondernemers Stefaan Dewulf en Anthony Geerinckx, destijds samen actief in Stas te Waregem en Moderna Products te Izegem, stapten toen (acht jaar terug inmiddels) mee in het kapitaal van de Buijsse groep.

Buijsse International is inmiddels geëvolueerd tot een toonaangevende speler in de markt van industriële oppervlaktebehandeling. Het bedrijf conserveert stalen en betonnen structuren tegen corrosie en brand op lange termijn. Buijsse richt zich specifiek op vier doelmarkten, zijnde petrochemie, infrastructuur, industrie en bouw. De groep heeft de crisisperiode tot op heden goed doorstaan, door continu te blijven investeren in expertise, omkadering, attestering en certificatie, waardoor Buijsse heel sterk beantwoordt aan de vraag van hoogkwalitatief coatingwerk voor industriële toepassingen.

Nieuw visitekaartje

Naast de welbekende projecten Tour & Taxis, de Koninklijke Serres te Laken, de afsluitingen van de Kleine Zavel en de Skybar van het vernieuwde Beursgebouw, heeft Buijsse het grootste werfproject van de laatste jaren in Brussel binnengerijfd: de conservering van het stalen geraamte van de oude Citroën-garage in de Brusselse Kanaalzone. Dit gebouw, dat momenteel de naam Kanal-Centre Pompidou draagt, wordt één van de meest moderne culturele en handelscentra in het hart van Europa.

Dit prestigieuze project kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen het Brusselse Kanal en het Franse museum Pompidou. Het wordt een heuse publiekstrekker, die Brussel meer dan ooit als cultureel centrum van Europa op de kaart zal zetten. Manager van Buijsse Projects, Brecht Gaillez, is uitermate tevreden dat de groep BPC-CIT Blaton, hoofdaannemer, dit referentieproject aan Buijsse heeft toegewezen: Onze klant heeft na een lange vergelijkende studie uitdrukkelijk gekozen voor expertise en kwaliteit en is zo bij ons uitgekomen”, aldus Gaillez. “Wij zijn ervan overtuigd dit project samen tot een groot succes te maken.”

Referenties zat

Buijsse heeft twee productiesites in Lokeren en Temse en beschikt met 20.000m² over de grootste in house spuitcapaciteit in Vlaanderen. Het hefvermogen tot 40 ton zorgt ervoor dat de grootste en zwaarste constructies kunnen verwerkt worden. Daarnaast is er een specifiek werfteam voor industrie en infrastructuur en een werfteam voor alle petrochemische activiteiten, gelokaliseerd in Antwerpen.

Door middel van een eigen opgerichte academy, B-Squad genaamd, behaalt Buijsse de hoogste expertise, kwaliteits- en veiligheidsnormen met al haar mensen en wordt er voor elk project een specifieke kwaliteitsrapportage opgemaakt, die desgewenst aan de klant wordt afgeleverd. Buijsse is ISO9001-2015 gekeurd en beschikt over het VCA-Petro veiligheidscertificaat.

×